· Geschiedenis
About OPA
About OPA

Opa Clan is min of meer ontstaan op het moment van discussie om wel of niet toe te treden tot een reguliere clan. Wij wilden geen van allen clanbase regels. Fuzz kwam (geloof ik) met de naam OPA (was daarvoor nog sjonnie1 en sjonnie2).

De naam OPA is min of meer toevallig ontstaan. In onze clan zitten geen kiddies en we spelen vaak s'avonds. Natuurlijk hebben we wel een verklaring voor de naam OPA: Old People Army. Er zijn er vast wel meer te bedenken ..

Als groep speelden we veel MoHAA. OPA is dus een Funclan, dat wil niet zeggen dat we niet fanatiek spelen, maar we willen dit ongedwongen, zonder verplichtingen aan een clanbase en als het kan met de nodige humor. Wel spelen we af en toe een Friendly War.

In de loop van de jaren zijn we ook andere games gaan spelen zoals de Call of Duty series en de Battlefield series. De selectie zal zeker in de toekomst weer eens wijzigen. Zo spelen we bijv. ook Medal of Honor 2010, de nieuwe Battlefield 3 enz.

Indien mogelijk hosten we de games op onze eigen gameservers. Helaas komt het steeds vaker voor dat er geen public dedicated serverfiles worden vrijgegeven. Onze servers zijn public en voor iedereen toegankelijk. Op de website kun je de serverstatus en ipnummers bekijken. De game servers heten cod1 en cod2. Cod1 is een P4 2,66 met 1,5 gig mem en raid1. Cod2 is een Dual Xeon 3.0 met 2 gig en raid1. Beide servers hangen achter een zeer snelle internet-verbinding via de SNT op de Universiteit Twente. Thx SNT!

Conclusie: De fun van het gamen staat bij OPA voorop, wij houden niet van gezeur en serieuze (niet kinderachtige) leden hebben gelijke rechten


HimmelHund